Speedo Says...

קופצים ראש למים הפתוחים

קופצים ראש למים הפתוחים
מרגישים כי קירות הברכה חוסמים אתכם? רוצים לשנות כיוון ולצאת להרפתקה בים? ריכזנו עבורכם את מיטב הטיפים שיסייעו לכם לקפוץ למים הפתוחים ולהתאהב בים הגדול.

1. מתחילים בברכה ועוברים לים
שחייה במים פתוחים בדרך כלל ארוכה ומתמשכת, דורשת שליטה בקצב קבוע, טכניקה טובה וסיבולת לב ריאה מצוינת. נראה כי להבדיל מהבריכה, בים הפתוח לא ניתן להסתמך על הפסקות רבות ועוגנים. כמו כן תנאי מזג האוויר מעניקים אופי אחר לשחייה הרגילה. הטיפ הראשון שלנו, הוא פשוט להתחיל בברכה ולעקוב אחר תכנית האימונים שלנו עד לשלב בו אתם מוכנים לשחות 500 מ’ רצוף.

Speedo קופצים ראש למים הפתוחים  %title% - Speedo

2. שניים זה תמיד ביחד
שחייה בטוחה במים פתוחים אינה מתאפשרת לבד. מצאו את הפרטנר הנכון ושחו ביחד איתו. במידה והפרטנר שמצאתם מיומן יותר מכם, בקשו ממנו לשחות מלפנים כאשר אתם שוחים מאחוריו (צמוד ככל שניתן לרגליו) . שיטה זו (דרפטינג) תאפשר לשחיין שלפניכם “לפלס” לכם את הדרך ולהקל על השחייה במים הפתוחים. לא רוצים להרגיש מאחור? ניתן ליהנות מהדרפטינג גם על ידי שחייה בסמוך (וצמוד מאוד) אל הפרטנר שלכם אך עדיין טיפה מאחוריו.

3. waze? לא בתוך המים
על מנת לנווט באופן טוב במים, יש להוציא את הראש קדימה בתדירות גבוהה יותר משחייה בבריכה. נראה כי, בדיקת מיקומנו כל מספר תנועות, יאפשר לנו לנווט באופן פשוט ונוח. ההמלצה הינה להוציא את הראש עד אזור המשקפת. זאת על מנת לשמור על יציבות הגוף במים ולמנוע ככל שניתן בזבוז מיותר של אנרגיה.

4. ימין או שמאל? גם וגם
מחקרים מראים כי ישנה קורלציה בין נשימה בשני הכיוונים בזמן השחייה לבין שחייה בקו ישר. זו בדיוק הסיבה שבאימוני השחייה בברכה חשוב ללמוד לנשום גם בצד ימין וגם בצד שמאל בזמן טכניקת החתירה. נראה כי אימוץ יכולת זו תאפשר לכם שחייה מהנה ובטוחה יותר במים הפתוחים.

5. חכם בשמש ראש גדול
שחייה במים פתוחים, להבדיל (בהרבה מקרים) משחייה בברכה, מחייבת אותנו להיות חשופים לשמש לתקופה ארוכה. אי לכך חשוב להצטייד בקרם הגנה ולמרוח אותו טרם הכניסה למים.

6. דברים שרואים מכאן, רואים יותר טוב עם משקפת נכונה
שחייה במים פתוחים, מצריכה זווית ראייה רחבה יותר מאשר בבריכה. אי לכך ההמלצה שלנו היא משקפת Fastskin Elite Mirror של ספידו המאפשרת זווית ראייה מצוינת בשל עדשות ה-3D הרחבות המסננות גם באופן הטוב ביותר את קרינת ה-UV. כמו כן, המשקפת כוללת את טכנולוגיית ה IQfit™ של ספידו המעניקה תמיכה ונוחות מושלמת בעת הרכבת המשקפת והשחייה במים. לרכישת המשקפת לחצו כאן.

7. תזונה
בזמן אימון, בין אם הוא אירובי או כוח, הגוף מבזבז אנרגיה, מאבד נוזלים ומלחים וגורם לגירוי בניה של שריר. אז מה חשוב להכניס לגוף לאחר אימון? אנרגיה, מים,מלח וחלבון. מטרת ההתאוששות: חידוש מאגרי הגליקוגן (הפחמימה הנאגרת בכבד ובשרירים) תיקון נזקי השריר והרקמות, אתחול תהליך הסתגלות הגוף לאימון והשלמת נוזלים. כדי שהאימון יהיה אפקטיבי וכזה שלא ינצל את חלבון השריר למטרות אנרגיה, חשוב מאוד לספק לגוף חלבון ופחמימה לאחר אימון. כי חלבון בלבד אינו הפתרון אחרי אימון אלא שילוב של חלבון ופחמימה. ההמלצה שלנו לאנרגיה מצוינת אחרי האימון (במידה ואין זמן פנוי לארוחה מלאה), היא ללא ספק חטיף נייצ’ר ואלי פרוטאין-עשיר בחלבון (חטיף המכיל כמות חלבון גבוהה וכמות פחמימה השווה לו בכמות לפחות), שמים בתיק ושולפים בכל רגע נתון.

8. ליהנות ביחד 🙂 

 

קרדיט תמונות: אורי ורונית צלמים.