Speedo Says...

לאהוב, לשחות לאורך זמן, לאכול…

לאהוב, לשחות לאורך זמן, לאכול…

לתזונה תפקיד מכריע בשיפור ההישגים שלנו במים וביכולת להגדיל את הנפחים באימוני השחייה השונים. במאמר זה נבקש לדון במזונות שיסייעו לנו להפוך את שגרת האימונים למשמעותית יותר ונציע מספר ארוחות לדוגמא. אז ממה צריכים להתחיל את הבוקר ואיך עדיף לסיים את האימון? מאילו מזונות כדאי להימנע ומאילו כדאי שנתמיד? כל התשובות ומתכון מצוין בפוסט הבא.

הארוחה לפני האימון:

מזונות עשירים בפחמימות מורכבות מסייעות לנו להגדיל את נפח השחייה ולאתגר את עצמנו מחדש בכל אימון ואימון. הארוחה המומלצת טרם כניסה ממושכת למים היא: פסטה מחיטה מלאה, בטטה, אורז מלא  וכדומה. שמירה על תזונה נכונה הכוללת פחמימות מורכבות תסייע לכם לשמור על רמת אנרגיה גבוהה לאורך האימון ותאפשר לכם לשחות לאורך זמן רב יותר..

במידה ותרצו להכניס אנרגיה חיונית לגוף רגע לפני האימון, ההמלצה שלנו היא לשלב בין חלבון רזה ובין פחמימות. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להכין שייק. השייק מאפשר לגוף לקבל את כל החומרים המזינים שהוא צריך מבלי להפעיל לחץ על מערכת העיכול. ההמלצה שלנו היא לשתות את השייק עד שעה לפני הקפיצה למים על מנת לצנוע תחושה של נפיחות.

הארוחה אחרי השחייה:

האכילה לאחר פעילות גופנית חשובה להתאוששות, גם אם הרצון הוא לרדת במשקל. המטרה בארוחה לאחר האימון היא להכניס לגוף את האנרגיה הרצויה ולבנות את השריר על ידי חלבון, ולהחזיר לו את הגילקוגן הנחוץ. דרך טובה להחזיר לגוף את האנרגיה הנחוצה היא לאכול לאחר היציאה מהמים בננה, חמאת שקדים או אגוזים על עוגיות שיבולת שועל, דבש. פרוסה מקמח מלא עם דבש וזרעי צ’יה. הארוחה הבאה לאחר האימון צריכה לשלב בין פחמימות מורכבות לבין חלבון רזה. למשל: בטטה עם חזה עוף או דג.

המאכלים שצריכים להימנע מהם

ההמלצה שלנו היא להימנע ממזונות שומניים לפני שאתם צוללים פנימה. הם קשים יותר בדרך כלל לעיכול ועשויים לגרם לבעיות של אי נוחות ונפיחות במהלך השחייה.

לשתות במהלך האימון

כל סוג של פעילות גופנית גורם לגוף שלנו להזיע. ההתייבשות עשויה להשפיע על רמות האנרגיה ועל הביצועים. זו הסיבה שבמהלך אימון השחייה חשוב לקחת בקבוק מים וללגום באופן קבוע בין תרגיל לתרגיל, לפני ואחרי השחייה.

מתכון לארוחה מצוינת לאחר האימון:

טוסט מלחם מלא עם חמאת אגוזים, פרוסות בננה, דבש וזרעי צ’יה. חמאת האגוזים וזרעי הצ’יה עשירים בחלבונים ולכן יסייעו לנו לשקם את השריר. הלחם והבננה יספקו לנו את הפחמימות כדי לחדש את מאגרי האנרגיה והדבש יכניס לגופנו בזריזות ובבת אחת סוכרים טבעיים להגברת האנרגיה המידית.

רכיבים:

  • פרוסת לחם אחת מקמח מלא
  • 1-2 כפות של חמאת אגוזים
  • בננה
  • 1/2 כף דבש
  • קורטוב של זרעי צ’יה

אופן הכנה:

מורחים על הלחם את חמאת האגוזים. מפזרים את זרעי הצ’יה בנדיבות. פורסים את הבננה לפרוסות דקות ומניחים על הלחם באופן שווה. מוזגים את הדבש על פרוסות הבננה. בתאבון!