הצטרפו לאבישג טורק (47) האישה הישראלית הראשונה שצלחה את הלמאנש, תמר חושן (51), נעמי ליפין (61), מיטל סאיסקי (43) ונועה צבי (53) נשות קריירה ואימהות אשר הציבו לעצמן אתגר לצלוח את תעלת הלמאנש ולהיות הישראליות הראשונות במסגרת נבחרת כל נשית שעושות זאת במשחה שליחים. השחייניות, הנמצאות בימים אלו בשלבי אימונים מתקדמים, חברו לעמותת “רוח נשית” הפועלת לקידום עצמאותן הכלכלית של נשים נפגעות אלימות במטרה לגייס כספים ולהעלות את המודעות לנושא.
אנחנו בספידו בחרנו ללוות את נבחרת כל נשית במסע שלה ולבקשתה עצבנו עבורה כובע ים שכל רווחיו יעברו לתרומה לעמותה.
אלימות כלכלית היא שימוש בכסף ובמשאבים כסנקציה, איום או אמצעי שליטה על בן או בת הזוג.
מעטים מכירים את המושג אך לאחר שישמעו על מאפייניה, 1/3 יזהו אותה בסביבתם הקרובה. היא נוכחת בחיי משפחות רבות בכל חלקי האוכלוסיה, ובשונה מאלימות פיזית – הסימנים הכחולים יופיעו בחשבון הבנק.אלימות כלכלית תשמש במקרים רבים להעמיק את התלות של הצד השני בזוגיות, ותקשה על ניהול סביר ותקין של חיי היומיום, ועל יציאה מהקשר.
איך תזהי אלימות כלכלית?
מניעת מידע על רכוש וכסף
מניעת גישה לחשבון בנק
איסור על החזקת פנקס צ’קים או כרטיס אשראי
הסתרת נכסים
פיקוח הדוק על כל הוצאה קטנה
יצירת חובות על שם בת/בן הזוג באמצעים פסולים
איסור על יציאה לעבודה ועוד
הכירו את השחייניות שמבקשות לעשות היסטוריה
הקודם
הבא
חציית תעלת הלמאנש על קצה המזלג
המרחק בקו אווירי בין דובר לקאלה הוא כ- 34 ק”מ, אבל בגלל הזרמים החזקים בתעלה, השחייה ארוכה הרבה יותר. אם מסתכלים על המפה של תעלת הלמאנש ועל ה-GPS של סירות הליווי אפשר לראות שצליחת תעלת למאנש בשחייה לא מתבצעת בק ישר בין שתי נקודות, אלא במסלול שמזכיר את האות S. הזמן הממוצע של משחי השליחים בשנת 2021 עמד על 14 שעות ו- 22 דקות. ביולי – המועד בו הנבחרת תצלח את התעלה, טמפרטורת המים תנוע סביב 15-16º. המשחה הוא ללא חליפות שחיה, בהתאם לחוקי המשחה.
חציית הלמאנש
הנבחרת תשחה תחת ארגון Channel Swimming and Pilotin Federation יחד עם הסקיפר Simon Ellis , שסירתו נקראת High Hopes. אבישג קופמן טורק, שנמנית על הקבוצה, חצתה את התעלה ב- 1 באוגוסט 2017 מאנגליה לצרפת, בזמן של 13:32:31 שעות ובכך הייתה לאישה הישראלית הראשונה שצלחה את התעלה ולישראלי השני בכלל שעשה זאת בישראל.
ארגונים המפקחים על צליחת התעלה בשחייה קבעו כללים נוקשים בהם חייבים השחיינים לעמוד לצורך אישור ההישג ונדרשת הכנה ממושכת, כולל עמידה בקריטריון שחיה שנקבע על ידי הארגון ואימוני לילה, שכן חלק מהמשחה, שאורכו הכולל כ- 14 שעות (פלוס/מינוס, כתלות בתנאי הים) יהיה בשעות החשיכה.